Vad är det som händer?

Känns som att alla försvinner ifrån mig.

Vila i frid mormor. Jag älskar dig.

Noll uppdatering.

Är ju så fint väder hela tiden, får smälldåligt samvete av att sitta inomhus.

Men nu har det i alla fall löst sig lite för mig, har boende i Estockholmo from 1/8. Känns skönt och verkar fint, och nära till skolan. Skönt.
Måste dock medge att jag är GALET nervös. Hur ska jag klara mig ensam i Sthlm, jag som inte kan somna efter att ha sett en deckare på tv, då resten av familjen är hemma. Huvvaligen. Det löser sig nog. =)

"Vem du än är,
Var du än är,
så är du:
SEDD
KÄND
och ÄLSKAD".

Får lita på det helt enkelt.


puss

huvvaligen

Var i Falun idag och bytte gips. Det kändes helt okej med allt blod, blåmärken och äckel, tills jag fick se stiften som sticker ut på två ställen av foten. Då höll jag på att både spy och svimma. Så jag fick lägga mig ner en stund med en blöt pappershandduk på pannan och en påse i handen ifall jag skulle spy ;) haha. Pinsamt värre. Men men, är mer orolig för hur det ska gå och få ut dom där stiften sen.

Nej, det var en riktig pers så när jag kom hem gick jag och la mig i sängen och sov i typ 2 timmar. Inte bra, är lite för pigg nu. Men ska gå och lägga mig i sängen och läsa och vänta på John Blund.
Hoppas han kan stanna över natten den där John, det är så omysigt att sova ensam. :)

Kläm


Har jag berättat...?

Att jag har kommit in på utbildningen som jag sökte i Sthlm-Haninge. Så i augusti börjar jag läsa till Hälso- och sjukvårdsadministratör. Nu är det bara att tokleta boende som ligger framför  mig.

Midsommar var riktigt lyckad och jag vill tacka  Jocke  för att vi fick komma på hans Galej.

I morgon åker jag till Falun och blir omgipsd. Ska även till Reumatologen och be om lite injektioner i mina knän som är svullna och tigger stryk.

Kram

Glad midsommar. Eller`?

Midsommar och hällregn, Kuljul. Inte..
Får se vad som händer ikväll, just nu känns det inte så jättelockande att dra ut på något, men som sagt, jag får se vad som händer.

Nu är det käk med släkt och familj.

Hoppas att ni får en kul dag/kväll trots det tråkiga vädret.

Kramar

Telefonförsäljare = väckarklocka?

OnsdagBlev väckt av en telefonförsäljare idag, och han var så sjukt trevlig. Så efter att jag råkat säga ja till erbjudandet han kom med pratade vi ett tag till, typ om hur det är att bo i Mora, vad vi ska göra i sommar och sånt. Synd att jag inte kommer ihåg vad han heter eller att jag inte vågade be om hans telefonnummer:P

Jaja, har varit till jobbet och lämnat sjukskrivningspapper och sen vart till ÖoB och köpt godis (mums) där blev jag antastad av ännu en telefonförsäljade från The Phone House. Jag sa direkt att jag är fast med sketna Telenor i över ett år till, då beklagade han och önskade mig en fortsatt trevlig dag. Hihi.

Resten av dagen har varit slö.


Puss


sextonde juni. en t i s d a g

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt, och något säger mig att det kommer se ut såhär ca fem veckor till. Vilket gör mig SJUKT deppig.
Jag hatar verkligen att inte få jobba, tiden går så långsamt och jag hinner tänka för mycket. Och som livet är just nu är det inte positivt. Tyvärr.

Igår var jag i Estockholmo på "Informationsmöte" och svenska/data-test på en av utbildningarna jag sökt inför hösten.
Informationen var samma som står på internet. Testet var att skriva om "Mina erfarenheter av svensk sjukvård".
Och eftersom att jag har ganska stor erfarenhet av svensk sjukvård så var det inte så svårt. Jag var först ut ur datasalen och då var det bara att sätta sig i bilen och fara de 30 milen hem till Mora igen. Så 60 mil på en dag, sjukt jobbigt. Men jag slapp i alla fall köra. TACK pappa. Du är en ängel!

Kan ni tänka? Jag sitter och kollar på fotbollen på fyran. FRIVILLIGT. Vet inte varför. Synd att det inte är så spännande när de leder så stort matchen igenom.

I morgon ska jag,.. Ja.. vad ska jag göra egentligen?
Jo klockan åtta ska jag slänga mig på telefonen och få tag på en arbetsterapeut för att försöka få byta till en smidigare rullstol som jag kommer in i rummen med här hemma. Den jag har nu är stor och otymplig. Dåligt tycker jag.

Men men, nu ska jag nog duscha så att jag, OM någon tar ut mig på något i morgon så jag slipper sitta hemma, inte behöver känna mig så ofräsch.

En vecka på sjukhuset.

Har skrivit "dagbok" under veckan på sjukhuset, dock skrev jag hälften på datorn medan jag låg där. Och datorn ramlade sen i golvet så den är på lagning. Så de inläggen får jag väl helt enkelt lägga in vid ett senare tillfälle.



Måndag Morgon 8/6:

Ligger nu i sängen och kollar på tv och väntar på vad nästa moment blir här i "fängelset".
Nål i armen är satt och har duschat det 3:duschen i sånt där desinfektionsmedel/sprit som luktar urk och torkar ut kroppen/håret!
Igårkväll fick jag en sömntablett för att kunna sova. Det var riktigt skönt, blev lite nojig där på kvällskvisten.
Gillar INTE det här.

Måndag eftermiddag/förkväll kl.18:25.

Har kommit tillbaka från operation och uppvaket. Har äntligen fått börja äta igen. Så jag har smällt i mig en hel ost&skinksallad och druckit lite ramlösa. Dropp är nämligen inte så mättande om jag ska vara helt ärlig. Dock blir man galet kissnödig. ;)

Jag berättade för sköterskorna på uppvaket att jag var kissnödig men de verkade inte tro mig, utan började göra ultraljud för att se hur mycket urin det var i blåsan. Och det var ca 800ml och det var tydligen mycket så då fick jag en potta. EN POTTA. Men att kissa liggandes i en säng med typ 8 personer i samma sal är inte riktigt min grej, även fast jag är drogad och nyvaken. Så jag satte mig upp i sängen för att visa att jag inte var så yr, då körde de mig till en toalett. Riktigt Skönt.
När jag kom tillbaka till salen skulle de återigen kolla hur mycket som var i blåsan. Riktigt spännande.
Nu har jag som sagt fått äta lite och fått lite mer smärtstillande. Toan kallar igen sen ska jag fråga om jag får klä på mig mina egna kläder.

Tisdag 9/6 kl 18:05.

Har haft galet ont idag, så hela dagen är typ ett enda virrvarr i huvudet  p.g.a. allt smärtstillande.
Men har i alla fall varit och ätit i caféterian med mamma och varit upp på reumatologavdelningen.
Har även blivit mycket tv och serietidningar idag och i morse var jag på röntgen. Så jag har fått bilder på hur foten ser ut under gipset nu, och hur foten såg ut innan.
Min älsklingsHelena har varit och hälsat på mig och pratat en stund. Mamma åker hem idag och jag blir kvar till i morgon. Minst. Huvva, är så snurrig nu så att jag knappt kan stava.

Onsdag 10/6 kl. 10:35.

Har just fått veta att jag måste vara kvar en natt till. Eftersom att jag har så ont ska jag testa en ny tablett med smärtstillande, men kan inte börja med den förrän senare ikväll. Tyvärr. :/
Ligger och kollar tv men det är inget bra att se på så det känns segt.
Har varit ute och testgått med sjukgymnasten, så nu gör det ont i foten igen. Är helt jättetrött.
Idag kommer nog Zaur hit med Ramlösa och choklad. Hoppas jag. =)
Nu ska jag se om det finns något annat än "Quizzo" på tv. Blir galen, även fast jag har väldigt mycket smärtstillande:P

Fredag 12/6 kl. 11:38.

Är så less på att vara här nu. Less på att ha ont. Jobbigt att veta att det är ca 6 veckor kvar.
Maten smakar bajs.(Typ överkokta grönsaker och äckel)
Jag sover i stort sett hela tiden, men idag ska jag i alla fall få åka hem idag. Halleluja.



Nu är det söndag och det är riktigt skönt att få vara hemma. Jobbigt att vara så beroende av alla hela tiden. Just nu har jag så ont att jag inte kan klä på mig själv, men det ska väl bli bättre det också. Hoppas jag.

Hejsi.

Nu är jag hemma igen. Kom hem från sjukhuset igår. Har skrivit dagbok under hela tiden jag har varit borta så jag ska skriva ner det här sen. När jag orkar, måste vila nu. Är riktigt trött.

Kram


Om du lämnade mig nu..

Idag sänder jag mina tankar och kramar till familjen Kolping och familjen Larsson.

"Without you now I see
How fragile the world can be
And I know you've gone away
But in my heart you'll always stay"



Vi träffas igen i himmelen vännen. 

Adam Kolping 82.06.18  - 09.05.31

Vila i frid.