Söndag 29/3-09

Igårkväll ringde jag och sjukskrev mig för idag eftersom att febern bara steg och steg. Och det var tur kan jag säga. Har sovit så sjukt illa i natt. Kroppen strejkar totalt nu när kortisonkuren är slut. Var jätte kissnödig när jag vaknade och självklart så var jag så galet stel att jag knappt tog mig ur sängen, tog typ 10 minuter. Det är inte okej när man håller på och kissar på sig.

När mamma och pappa kom hem från kyrkan så gav mamma mig massage eftersom att ryggen strejkat då jag sovit på rygg hela natten för att resten av kroppen inte ville ligga på sidan.
Kryckor och stillasittande har varit ledord för dagen.

Och ja vet att jag kanske låter gnällig och självömkande. Man ska tänka på att andra har det värre. Okej, jag tänker lite på barnen i Afrika. dom har ingen mat osv. Jag har tillgång till mat, men vad spelar det för roll när man ändå inte kan äta för att man har för ont i käken.  Och ja, jag är sjukt bitter, för är det det här som livet har att erbjuda så vet jag inte om jag vill leva. Jag är så less på den här skitsjukdomen, att inte kunna leva som en normal människa.

Gonatt


Lördag 28/3-09

Lördag. Har jobbat idag, helt okej. Fast kroppen vill inte riktigt vara med nu när kortisonen är slut. Känner mig som en 89-årig gammal tant med amputerade ben. Typ.

Har fått tid för operation, 8 el 9 juni. Om konvalesens tiden är längre än 4 veckor kan dom glömma det. Tänker inte hoppa på kryckor HELA sommaren. Någon måtta får det banne mig vara!

Hejs


Måndag 23/3-09

Som ett knytnävslag i magen. Du förstör min vardag. Mitt liv.

Önskar att jag aldrig hade träffat dig. För hittills har du bara fått mig att må dåligt.

Onsdag 18/3-09

Förut, för ungefär ett halvår sen tyckte jag att gå och lägga sig var ett straff. För jag visste att så fort jag lägger mig och försöker sova så kommer alla funderingar och tankar att snurra igång, sådant jag tränger bort under dagen.

Nu är sängen ett mål. Jag kliver upp på morgonen och kämpar igenom dagen för att till slut återigen hamna i min älskade vän sängen.
Skillnaden är väl den att alla tankar och funderingar snurrar omkring på dagarna nu och skapar ångestkänslor i magen. Usch.

Saknar en viss också.  Och om jag fick bestämma så skulle jag inte sakna denna vissa. Eftersom att denna vissa har tendens att få mig att må dåligt. Medvetet och omedvetet. Suck

Nej livet är inte lätt theese days.


Måndag 16/3-09

Jag säger bara OJ OJ OJ.. vad lär sig ungdomen i skolan nuförtiden?

Jag berättade för min mamma och syster att det var någon som ringde mig i natt och frågade hur många bultar det var i Öresundsbron. Och min systers reaktion var, "vad är en bult?"

Det är nästan så att jag blir generad å hennes vägnar. :P


Det gick bra att jobba idag i alla fall. Var lite lös så hjälpte till där det behövdes. Sen skulle jag även hålla en utbildning tillsammans med Noi idag. Dock dök ingen av deltagarna upp. Så jag satt på restaurangen två timmar efter jag hade slutat, helt i onödan. Då var jag sjukt bitter.

Hem och gick ett gäng promenader med Malte och så hälsade vi på Jannicen och Lizette en sväng. Det vad mysigt. Nu ska jag sova för jag råkade ta på mig öppning i morgon bitti. Ska hämta Janec kl 06.20 =)

God natt


Söndag 15/3-09

Ja, idag har det varit en riktig ångestdag, vet dock inte varför.
Men verkligen allt har känts fel. Gick ut och gick med syster och Malte i ca 1,5 timme. Det var skönt att få göra slut på lite energi.
Har även kommit fram till att jag nog vill sluta med kortisonen, man blir så svullen i ansiktet, plus att jag nästan alltid är hungrig tack vare den. Så jag har gått upp massa i vikt igen. Gillar INTE det.. Men om jag nu slutar med kortisonen så kommer resten av kroppen lacka istället. Men kuren är visserligen ändå snart över, så får härda ut de sista dagarna så får jag gå ner i vikt sen istället =)

I morgon är det jobb igen. suck. Ångest över det också. Hoppas att ångestkänslorna har gått över till i morgon så jag orkar vara trevlig.


Gnat

Torsdag

Och så kom kryckorna fram igen. Skitkropp. Nu känner jag mig riktigt bitter.

Torsdag 12/3-09

Känner mig så tom inuti, en gnagande känsla. Något som äter mig innifrån och ut. Jag vet inte vad som händer med mitt liv. Vart tar alla vägen? Försvinn inte ifrån mig, känner ni inte hur jag sträcker ut min hand och ber att ni ska ta tag i den och stå bredvid mig för resten av våra liv?
Man önskar ju att ens kompisar är angelägna om att vårda vänskapen, men just nu känns det som en smutsig trasa som blivit inslängd i ett hörn, och glömts bort där.

Vet inte vad jag håller på med. Är less på att vara sjuk. Det drar ner mig för mycket psykiskt. Jag som annars är en ganska glad människa. I alla fall i mina egna ögon. Jag orkar inte vara glad, orkar inte se positivt på saker. Känner mig övergiven.

Hur kan det vara så, att känslorna helt svallar över och tar över hela kroppen, och ändå känner man sig HELT tom?


Det här är min utsträckta hand. För snart faller jag.

Tisdag 10/3-09

Har ont i magen och det känns som att jag ska gå av på mitten, mamma tjatar om att jag måste till sjukhuset i morgon igen för att kolla igen. Men jag orkar inte sitta på det sketna sjukhuset varannan dag, jag orkar verkligen inte.
Börjar ta på psyket nu att må så här. Men jag vet inte vad jag ska göra. Jag ser ut som en missbrukare i armvecken och har lämnat så mycket prover nu senaste månaden att det är ett under att jag har något blod kvar i kroppen. Och ändå hittar de inte vad det är som spökar i kroppen. Känns så värdelöst att slösa massa pengar på att inte få något svar. BLir så less.

Idag har jag spenderat dagen nere på Ur och Penn med Liz och Isa. Det var mycket trevligt. Sen vid sextiden åkte jag till Boggi där Joss var och så bakade vi biskvier. Eller ja, Boggen bakade och jag och Joss hjälpte till att smaka =)

Nu är det banne mig natta. Ska försöka lägga mig i tid ikväll. =)

Gnatt


Måndag 9/3-09

I morse var jag återigen ner till sjukhuset för att lämna prover, och tydligen så såg det bättre ut för jag har inte hört något från Hans-Joachim. Men idag efter jobbet så kissade jag blod igen, så jag ska nog ner i morgon igen och ta nya prover. =( Orkar inte, ser redan ut som en knarkare på mina armar. Stickhål och blåmärken av spruckna blodkärl. INTE snyggt!!


Har ätit tårta idag på jobbet, den var så sjukt god. Med blåbär i. MUMS.. Och jag som hatar tårta. Inte denna gång. Yummie.


I morgon är jag ledig, ska ner till stan och inhandla puder och äta lunch med Lizette, sen på eftermiddagen blir det myspys med Boggi och Joss tror jag. Hoppas jag!!

Och nu sitter jag här och tittar på Spårlöst och grinar som en liten talevant.

Nu ska jag få pisk i yatzy av Memmut och sen sova.

Gnat

Söndag 8/3-09

Blev väckt i morse 04:54 av en viss person som ville komma och sova hos mig. Jag sa bestämt NEJ!!! och la på. Ringandet fortsatte i cirkus en 40 minuter med jämna mellanrum. Klockan 05.40 ringde min väckarklocka och då var det bara att gilla det sketna läget och stiga upp.
På med smink, fixa håret och dra på jobbarkläderna och knata iväg för att möta upp Jannicen. 06.20 befann vi oss på McDonalds parkering som såg ut som ett halvt slagfält.
In och dra igång öppningen, moppa lite golv och sen ut igen för att plocka skräp.

Det var min första öppning sen sommaren 2005, och jag måste säga att det gick med bravur. Stod faktiskt i kök under frukosten, vilket jag aldrig gjort förr. Och det flöt på riktigt bra. Men då fick jag springa=)
Det var en trevlig öppning som utartade sig till ett galet kaos när resten av personalen och alla turister dök upp. Och eftersom att jag har feber på ca 38,9 så var det svårare än vanligt att vara trevlig mot gästerna, och det var lite smådåligt humör bland personalen. Vilket resulterade i att Jannicen drog hem. Men men, dagen löste sig ganska bra ändå.

Och till råga på allt så KRÄKSNÖAR det idag, igen. Suck. Och inte ens extrainsatta kortisontabletter kan motverka vad detta väder gör med min kropp. Från att ha mått riktigt bra i kroppen den senaste månaden så har jag tokont i båda fötterna, känns som att nacken ska gå av och ryggen lika så, höfterna och ljumskarna är mongon och knäna är som på en 80-åring.

När jag kom hem från jobbet somnade jag i fåtöljen framför brasan och tv:n. Och nu sitter jag här.
Ska strax äta korv sen ska jag nog knyta mig.
Imorgon ska jag ner och lämna nya prover och vänta på svar om eventuell inläggning på det nedrans sjukishuset. :/

Och igår skrev jag Christian med K. Men han stavar ju faktiskt CH fick jag berättat för mig idag med en gnällig röst. Så. förlåt för den. ;) Orkar inte ändra..

Gnatt

Lördag 7/3-09

Jobbat idag, det gick helt okej. Var väldigt trött dock så jag kände att jag inte orkade vara fullt så trevlig mot gästerna som man bör vara. Men ändå en ganska kul jobbdag överlag. Trevligt med JohanochKristian sällskap när man räknar kassorna. HEJ!! =)
Ikväll var jag erbjuden att komma på inflyttningsfest hos Wille och Hanna. Men eftersom att jag inte är helt frisk, plus att jag börjar jobba 6:30 i morgon så bestämde jag mig för att sitta hemma och kolla på tv med papi. Trevligt faktiskt.

Nu lutar det åt att jag ska köra Mart och Elias till staden sen blir det sussa kudde. Mums

HEJ

Natt

Jag har kommit underfund med att jag underskattar min bror väldigt ofta. Det är skönt att snacka med honom. Det är inte ofta vi pratar om annat än vardagliga saker. Men när det väl händer så känns det som att han inte dömmer mig, i alla fall så säger han inget om det. Han lyssnar bara och kommer med små kloka råd som är ganska bra.

Ville bara säga att du är GULD värd.


Fredag 6/3-09

Fredag, upp tidigt tidigt för att åka ner till el hospitalo och ta nya prover. Tydligen ingen förbättring hittills, har fått stränga order att hålla mig stilla i sängen under helgen, men jag ska nog trotsa i morgon och bege mig till jobbet. För att i alla fall testa om jag orkar. Om febern håller i sig under helgen och till måndag och om jag då fortfarande inte känner någon förbättring i kroppen så blir det inläggning. Suck. Känns som att det här kommer att bli en dyr historia som jag verkligen inte har råd med.
Men det är väl lika bra att trassla ut skiten och ha det avklarat.

Malte kom till mig på förmiddagen så vi har busat, sovit och gått en riktig långpromenad.(Inte så smart med tanke på att jag är förvisad till sängen). Men det var skönt att få ut och röra sig lite.

Sen har jag egentligen inte gjort så mycket mer. Städat rummet och bäddat rent i sängen samt tvättat lite.
Nu blir det nog snart natta, ska bli skönt att krypa ner bland rena sängkläder. Mums.

Pusskochpissk

Torsdag 5/3-09

Idag har jag haft Malte här igen, en riktig bråkstake var han när jag ville sova. Envisades med att stå nedanför sängen och gnälla tills jag flippade ur. Så efter kanske två timmar så bestämde han sig för att ge sängen en chans och somnade på min mage. Jobbigt för mig med tanke på att jag inte kan sova på rygg. Men men, jag låg så bara för att få stanna kvar i sängen.

Vad har mer hänt idag? Jo, jag har varit på kalas inne hos grannarna. Robert fyllde nämligen 18 år igår. Stora pojken =)
Gott med fika.

I morgonbitti ska jag ner till sjukhuset igen och lämna nya prover, hittills har jag inte känns någon skillnad av den här medicinen, mer än att jag blir illamående och har väldigt äcklig smak i munnen hela tiden. :P Men jag tvingade mamma köpa läkerol åt mig, och så länge man sitter och suger på en sådan så går det bra. =)

På lördag får jag jobba igen. Skönt, riktigt tråkigt att bara sitta hemma och inte ha något att göra.

Upp och iväääg

Tisdag 3/3-09

Idag tvingade mamma mig att ringa sjukhuset igen, fick en tid kl 13. Jag slutade jobbet 14. Så det var ju bara att smöra lite för skiftledaren och säga att jag skulle få lov att sluta tidigare.
Även idag fick jag träffa den snygga tyska läkaren H-J =) skulle lätt kunna fortsätta låtsas vara sjuk om jag får träffa honom mer:P GRR.. haha
Fick ta nya prover och har fått ett nytt pencillin, som jag hoppas hjälper den här gången. H-J påstår att eftersom att CRP:n inte är förhöjd något så kan det inte vara något fel på njuren. Men varför gör det då så ont?
Ska i alla fall ner till sjukan på fredag igen och lämna ytterligare ett par prover för att se om kroppen påverkats någonting av pencillinet.
När jag skulle gå därifrån så sa han åt mig att jag inte fick sporta något, inte gå för mycket och helst ligga stilla så mycket som möjligt, och då sa jag på skämt "vadå får jag inte jobba heller eller?" och då sa han att nej helst inte och så sjukskrev han mig till på fredag. Suck. Jag som inte har råd att vara sjuk. Jag behöver alla pengar jag kan få.

Men men, bara att acceptera och gå vidare:P Så jag åkte ner till stan och hyrde film.
Har just sett "Patrik 1,5". Det var faktiskt en bra film tycker jag. Fin =) Och nu ska jag snart se "How she move". Tror jag.. om jag orkar.. eller så sparar jag den till i morgon. Får se hur jag gör.

Nu ska jag nog vila lite, mitt huvud bultar. =/

Up and away


Måndag 2/3-09

Sjuk idag, feber och huvudvärk.  Så har tagit det lugnt hela dagen, riktigt skönt faktiskt. Har varit lite hundvakt åt Maltmo dock. Men vi har haft så mysigt, han verkade vara lika trött han. =)

Varför fortsätter det snöa? Nu har ju vasaloppet varit, vi behöver ingen mer snö nu.. skärpning.. Det går ju inte att gå ute med de här fötterna när det blir helt ojämnt väglag. Jag går ju som en gammal tant, vilket inte är så kul när man faktiskt bara är 20 år.
Men men, det är väl bara att gilla läget som Tomas Ledin sjunger.

I morgon är det jobb igen. Ska bli skönt att få göra något vettigt. Orkar inte vara hemma och vara sjuk så jag tänkte spela frisk i morgon.. Är ju bara 3 timmar. =)


Upp och Iväg