Är och kollar moras best dancecrew. Kvälle...

dsc00137 (MMS)

Är och kollar moras best dancecrew. Kvällens citat blev "åh det luktar sommar. Varmt, kvavt och snabbmat." (tänk dalmål)


Kommer hem till ett stycke hund som är bit...

dsc00131 (MMS)

Kommer hem till ett stycke hund som är bitter för att han inte tar sig ner för trappan :) skönt att vara hemma. God natt.


"tjena, har ni hyrt hela vagnen eller? Int...

"tjena, har ni hyrt hela vagnen eller? Inte? Okej, för en hemlig undersökning visar att det är ca 39 personer här inne som inte orkar lyssna på eran cirkus så skulle ni ha lust att dämpa er lite? Tack." åh vad jag önskar att jag var modig nog att säga till:p


Sitter på tåget mot Mora. En dansk tant ...

Sitter på tåget mot Mora. En dansk tant som är konduktör. Hon frågade på danska om jag skulle hela vägen till mora och jag hade så stor lust att svara "ja, foe hilvide" ;)


Testar mobilbloggning:)

dsc00110 (MMS)

Testar mobilbloggning:)


Svansjön.

Idag har jag varit ledig, så jag passade på att tvätta. Och medan tvätten var igång så bestämde jag mig för att ta en långpromenad bl.a. runt nedre Rudan där man går runt en sjö. Solen strålade och livet kändes underbart så jag slog mig ner på en bänk och lapade sol. När jag kom tillbaka hem satte jag mig på en pall mot tvättstugans yttervägg och läste i en timme.

En riktig FEEL-GOOD-dag alltså!



Fick äntligen se mina härliga tussilagos och vitsippor =)



Nedre Rudan


Svansjön:D






That´s the question

För några dagar sen såg jag den här gruppen på Facebook.



"Vad hette muminpappan innan mumin föddes?"

Och jag har gått och tänkt på det sedan dess. I natt fick jag t.o.m. lov att fråga Jossan vad hon trodde, men vi kom inte fram till något vettigt. Men det är en bra fråga. Självklart undrar jag även vad muminmamman hette innan.

Alltså, jag gillar inte när jag börjar fundera på sånna här saker som jag är ganska säker på att jag inte kommer att få svar på. Det händer inte så ofta men när det väl händer.. Det blir liksom lite stopp i hjärnkontoret. En smärre hjärnblödning så att säga.
Någon som har någon teori?


Grattis Emma.

Hur lyckas jag? Idag när jag var inne i centrum med Joss och Jull så lyckades jag få nackspärr. Hur bra är jag liksom? Ibland undrar jag vad sjutton jag gör fel alltså. Men inte hänga läpp. Men det vore bra skönt med massage och något riktigt smärtstillande som verkligen hjälper.

Nu väntar jag på att höra från bruttorna som är inne och kollar på Bounce i Globen sen blire utgång. Blir nog dock ingen dans ikväll. Kan inte hålla huvudet rakt:P

You gotta love wikipedia:D

Ögonbryn, hår som växer vid ögonhålornas övre kant.

Ögonbrynens huvudfunktion är att skydda ögonen mot svett och regn. Deras form gör att detta istället rinner ner längs med sidorna runt ögonen.


Hjälp?

Alltså, nu har jag funderat och funderat.

Varför har man ögonbryn? Jag menar, vad fyller de för funktion? (Förutom att man troligen ser sjukt konstig ut utan).
Jag fattar seriöst inte. Kan inte någon vänlig själ* berätta för mig? Orkar inte med ännu en sömnlös natt!















*ovänlig själ fungerar också men vet inte om jag känner några sådana.


Arsle

Jag är liiiite trött idag. Jag sitter i soffan med datorn och blir akut kissnödig så jag försöker vara lite smidig och svänger ner mina ben från bordet för att skynda till toan. Det jag glömmer bort är att jag har ett glas på bordet som jag sveper ner tillsammans med mina ben. Så klantigt.

Så var det bara fem glas kvar.

Men men någonting ont kommer även något gott. Jag har dammsugningen klar inför i morgon när mina kvinnor kommer ner! <3


Rubrik

Igår var jag in till stan för att gå på bio med Karro och hon råkade fastna i lite bilkö så jag fick fördriva tiden lite själv. Så jag tog apostlahästarna och gick för att leta efter två ljuslyktor att ha på väggen, det var tamigsjutton mission impossible. Dock kom jag hem med kakeldekor som jag satte upp vid 23-tiden igår.
Snyggt blev det minsann och nu sitter jag och är sugen på att köpa någon snygg dekor till badrummet. Och en till grej, men ekonomin säger stopp just nu. Eller, det är jag som säger stopp (och visakortet stretchar för att inte få träningsvärk).

Så här blev i alla fall resultatet




Jag har köpt nya sängkläder också och de är så snygga så jag vill skryta lite ;)



Nu ska jag inom en snar framtid dra in till Söder med Linnéa och Lizette! En grym kväll väntar. Synd att det snöar/regnar. Men det är bara på med gummistövlarna och en sylvester så blir det kanon.


Helgen.

Jahaja, tänkte ta mig tid att skriva på riktigt idag.

I fredags var jag som vanligt i Huddinge och hängde i kyrkan med massa underbara människor. På lördagen åkte jag tåg, sen tåg igen sen tåg och åter igen tåg. Typ. Jag åkte nämligen ända till Täby för att käka födelsedags middag hos Emelie. Efter middagen kom det massa folk och efter många om och men så gick vi ut på "Tegelbruket" ("Tegel" i folkmun). Det var en grym lördag med mycket dans och mycket skratt.

På söndagen gick vi in till Täby centrum för att käka pizza. Jag råkade på något sätt tappa bort min sjal så vi fick lov att leta rätt på en ny åt mig. Så det blev en hel del butiker som kollades igenom. ;)

Idag har jag haft tvätt-tid, varit och handlat, städat och bakat två pizzor. Jag är grym, jag vet!
Dock hade jag ingen bunke att blanda degen i så jag fick blanda allt i en tillbringare. Men det gick riktigt bra. Tur att jag kan lösa mina problem. Nästa sak att lösa är hur jag ska få alla mina grannar att förstå att de hörs VÄLDIGT bra. Det verkar ju inte funka med att gå och säga till dem!

Ska dra på mig tänkarstövlarna och komma på något riktigt bra!

En av promenaderna förra veckan.

Vädret var ju helt underbart förra veckan så jag var ute och gick långa promenader varje dag. Riktigt skönt! Man inser verkligen att det är vår när man ser detta:

Det kryper i hela kroppen när jag ser de äckliga små liven:P

What about alla krokusar?

Jag blir förvirrad av Stockholm.

Jag är van vid att det är typ 1000 tussilagos (tussilagosar?) ute nu. Och kanske början till vitsippor. Men här nere är det minsann bara massa krokusar överfreakingallt! Jag fattar inte, Krokusar har jag bara sett i farmors trädgård innan. Och de har varit sådda (sående?) då? Fast jag har faktiskt sett ett gäng blåsippor också. Fast det ser man i och för sig inte heller i Mora så ofta. Inte den här tiden på året i alla fall. (Eller?).


Det sitter t.o.m. en humla i en av krokusarna här. Hur uppkäftigt är inte det?

Ge mig en tussilago!



(Och idag skyller jag mina stavningsproblem (stavproblem?) på att jag är sjuk!)


Töt tompis.





Lite kär blir jag!


Helg.

Jahaja. Här var det dött.

I torsdags kom Jocke, Franco och Robert ner och två av dessa herrar sov hos mig hela helgen så det har inte riktigt funnits tid till att sitta vid datorn. Det har hur som helst varit en kanonbra helg med mycket mat och skratt. Nu det känns lite vemodigt att vara ensam igen. Men jag har fyllt ut tiden idag med att tvätta, dammsuga och städa lite allmänt, handlat lite och gått en långpromenad i solen, i skogen.      





Polis polis potatisgris igen..

I lördagskväll var jag och hängde på Statoil i Orsa när Jossan jobbade stängning. På vägen dit åker man delvis på en 70-väg och på ett par ställen sänks det till 50. Och vid ett ställe tänkte jag för mig själv "hm, här skulle det vara en guldgruva för en poliskontroll, kan ju inte vara många som kör 50 här?". Och ca 5 sekunder efter möter jag en polisbil, kallsvettig hej. Men de fortsatte mot Mora och jag smet fort som sjutton in på Statoil och låtsades som att det regnade.


Polis polis potatisgris.

Idag har jag sett många konstaplar. Först två i skolan och sen tre stycken när jag cyklade förbi OKQ8 här borta. De sistnämnda höll på och visiterade en snubbe som troligen inte var så nykter eftersom att hans bil stod halvvägs in i en snödriva vid macken.

Jag skulle egentligen på cellgrupp i Huddinge ikväll, men som många vet är jag urusel på digital tid och blandade ihop klockslagen. Bussen skulle gå 18:13 men jag trodde att den skulle gå 18:31. Så istället begav jag mig ut på en cykeltur och upptäckte att hyreshusen bakom den lilla skogen bakom mig har balkonger som är lika stora som min lägenhet. Jag blev jätteavundsjuk. Jag älskar balkonger.


Jag har ju visserligen balkong. En fransk. ;)


Achlaminan

"Skit i det här, du kan ju alltid sälja korv i pausen".



Dammtorkat, handlat och städat toaletten. Jag har t.o.m ansträngt mig och gjort ordentlig mat. Inte bara värmt korv och kokat makaroner.

Om ett par timmar ska jag iväg till Huddinge men innan dess blir det nog en power nap!

I morgon kommer J och F. Det ser jag fram emot.


Memories.

I jakt på mitt CV kollade jag igenom gamla dokument på datorn och hittade en hel sida med gamla citat från skolan. Från 7:an till 9:an.

Jessika - "Är dörren öppen eller på vid gavel?"(Såvitt jag vet är det ingen skillnad!?)

Jessika - "Tänk vad skönt att få ligga i en nerbäddad säng!!"(Kommentar överflödig).

Jag - "Men vilken dålig pinne.."

Jessika -" Emma... det är en sax!!"

Jag och Elias kommer från gympasalen.
Elias - "Vi har vart i gympasalen och kollat på basket."
Jessika - "Jaha. Vad har ni gjort där?"

Mamma - "Stäng bort den." (?)

Jessika - "Ligger Amerika i USA?" (Kommentar överflödig).

Hannah - "Han har ägt den sen han fick den." (No shiet?)


Vi var inte de skarpaste knivarna i lådan. Men vi hade bra skoj!


Mitt lilla krypin.

Har äntligen tagit mig ork att ta bilder på lägenheten. Egentligen tycker jag att alla kan komma hit och hälsa på för att se hur det ser ut. Men jaja, se och njuuuuut =)
 
Hatthylla och sånt.


Badrummet.


Badrummet igen.


Från hallen in mot rummet.











Well, that´s it. Större än så är det inte. Men jag trivs alldeles förträffligt =)


Kvällens samtalsämne

"Alltså, själva bajsandet går ju fort, det är ju att torka sig som tar tid!"


Haha klockren kväll med J ikväll! LÖÖÖÖV IT!

Vad göra?

Alltså, ska jag jobba i morgon eller inte? Har beslutsångest till tusen. Fick kortisonbehandling i torsdags så jag vet inte om det är värt att ta risken att förstöra det så nära inpå. Men jag har egentligen inget annat vettigt att göra. Suck. Mamma borde komma hem så att jag kan rådgöra med någon vettig.

Nu sitter jag vid en brasa och tittar på film, visserligen en ganska deprimerande film med tanke på omständigheterna. Men har inget vettigare för mig.







Det kom nyss en påskkärring och plingade på dörren. Jag är lite rädd för sånna. Hoppas att det inte kommer någon mer förrän mamma och pappa är hemma så får de ta hand om det!

När man tror att man inte kan må sämre..

så händer det något som gör att man faller ännu längre ner. Ett knivhugg i ryggen! Tack för det och glad påsk säger jag bara.

När man inte förstår att man gjort någon annan människa ledsen utan bara fokuserar på sitt eget välmående, då är det något allvarligt fel!




Hatar att vara naiv.