Just bakåt min alldeles första paj. God bl...

dsc00168 (MMS)

Just bakåt min alldeles första paj. God blev den också:)


På tåget hem igår...

En gubbe med typ 10000 påsar med pantburkar i kommer och sätter sig bredvid mig och Ida.
Helt plötsligt tar han fram en saftflaska och säger "Flaska" på finlandssvenska. Jag och systeryster tittar på varandra och tänker typ "oj, vad gött, han kan ett svenskt ord?!" men han fortsätter (på sin finlandssvenska) "ja, flaska, jag fattar inte varför man alltid säger skål, tänk vad dumt det skulle se ut om alla gick runt med en skål och skålade med. Det är väl bättre att säga det man dricker ur?" varvid Ida och jag brister ut i ett sjuuuuukt garv.
Sen satt han och blinkade jättemycket och sa (fortfarande på finlandssvenska) "jag flirtar inte med er, jag har fel på ögonen. Därför kan jag inte sitta vid stora guppar för då tror de att jag är Mark Levengood."

Måste säga att det var en perfekt avslutning på kvällen då vi innan varit på RAW comedy club där Mårten Andersson, Henrik Schyffert, Ahmed Berhan, Messiah Hallberg och Björn FREAKIN' Gustavsson uppträdde!


Dragspel.

Varje dag på väg till praktiken går jag förbi en gubbe som spelar dragspel. Han står i en tunnel i Årstaberg.
I fredagsmorse när jag gick förbi så var jag trött, lite smått irriterad och tyckte att han kunde vara tyst, bara en enda dag. Men icke. Det roliga är att han stod där när jag var på väg hem också SJU timmar senare. Då blev jag så imponerad att jag gav honom alla mina småpengar jag hade i löst i väskan. Vilket var ca 50 kronor. Det var gubben värd. Idag höll de på och renovera på något vis i den där tunneln men inte stoppade det honom. ICKE. Han stod ute i regnet med sitt dragspel och såg lika glad ut som alltid. Sådana människor är fantastiska. Nu blir jag glad av honom istället. Hade jag haft pengar ute i morse hade jag banne mig gett honom en hundring. Minst!

Jag håller på han i vitt. ;)

dsc00166 (MMS)

Jag håller på han i vitt. ;)


Tankar under dagens promenad

(Som för övrigt gick på 9 km)

....SHIT vilket litet rådjur.... .eller jaha, det var en hare..

....Nu är jag vilse,... eller nej jag är ju här,.. eller nähä? Det var jag inte...

....men åh, jag är ju här. . . . Nähä, det var jag inte....

....man skulle haft de där dojorna som gör att rumpan, vaderna och låren blir fasta av att dammsuga...

Det där med rådju.. .HAREN var läskigt. Var nästan säker på att det skulle komma ut en hel björn som det knakade..


Tisdag den 18 maj 2010.

Idag skulle alltså min mormor ha fyllt 71 år. Jag har haft ont i magen hela dagen för jag saknar henne så fruktansvärt mycket. Det är första gången under min levnadstid  som jag inte får dela denna dag med henne. Kvinnan som aldrig hade långt till ett skratt, som alltid kunde dra en rolig anekdot från när hon var yngre.
Förra året på mormors födelsedag var vi hemma hos henne på fika, jag och min syster var inne i mormors sovrum större delen av dagen och kollade alla hennes tusen smycken, för prylnisse var mormors andranamn. Vi satt och sa saker som "de här vill jag ärva sen", SEN. Det gick alldeles för fort tills det där "sen:et" var. Och när vi väl skulle dela upp smyckena så ville ingen av oss ha något egentligen. Vi ville/vill hellre ha tillbaka våran älskade Inger. Nu har jag en del av mormors smycken menvet jag aldrig när jag ska använda dem, när tusan ska jag vara så fin? För min mormor köpte inte några billiga smycken hon inte, även fast hon inte hade speciellt mycket pengar. Min mormor var en kvinna av rang!
För mormor var det ingen idé att dölja några hemligheter, hon lyckades alltid luska fram allting. Det var nog den personen som visste mest om mig. Den personen jag alltid kunde luta mig tillbaka mot.

Mormor. Jag känner mig så vilse utan dig. Det värker i hela min kropp av saknad när jag tänker på dig.
Mormor 70 år.


födelsedagsmiddag på Jugen Jon


Det är skönt att veta att du är frisk nu. Men jag saknar dig varje sekund.


Går på en stig kantad av liljekonvaljer oc...

dsc00157 (MMS)

Går på en stig kantad av liljekonvaljer och tänker på dig. Idag skulle du blivit 71 år. Grattis på födelsedagen. Det är din första som vi firar utan dig. Saknar dig och tänker på dig varje dag. Saknar dig min bästa vän. <3


Ligger på gräsmattan på gården. Bredvid mi...

dsc00154 (MMS)

Ligger på gräsmattan på gården. Bredvid mig ligger pärlor som någon glömt. Livet känns helt okej. . :)


Jahadu!

Det känns som att jag har varit hur ledig som helst. Har haft söndag sen i fredags. I fredags sjöng jag i kyrkan med Chrille och Marcus. Det var nice. När jag skulle hem därifrån åkte jag med en buss som var så fruktansvärt varm att jag hoppade av 7 stationer innan jag egentligen skulle för att inte spy av värmen. Det var verkligen en bastu.
Igår var ryssvärmen här. Helt galet varmt hela dagen och det var riktigt NICE.
På kvällen var vi ett gäng hemma hos Manne och grillade eftersom att killen har fyllt år. Det var riktigt trevligt. Sen åkte vi ut på "Cruising" som grabbarna så fint kallade det.

Idag har jag inte gjort något över huvudtaget. Varit och handlat bara. Men det räcker väl på en söndag? :D
I morgon är det dags för praktik igen och efter lunch ska jag till Vårdcentralen och kolla vad det är för fel på ryggen. Jag har minsann äntligen tagit mig i kragen för att få det gjort!


Mys i solen vid Rudan:D


Misslyckad dag.

En dag då allt går fel. Det är en dag som denna som man bara vill svälja ett gäng dumma tabletter. Alternativt hänga sig i ett rep från balkongräcket.

Mi-Raquel Williamsson

Ja helgen har varit riktigt bra. Jocke kom ner från Mora i fredags så vi har hjälpt Marcus att måla om hans lägenhet och det blev riktigt snyggt. Jag var lite skeptisk i början men vi tänkte att det kan faktiskt inte bli sämre. Riktigt snyggt blev det och jag och Jocke tyckte att vi kunde ställa in en trevåningssäng där så skulle vi kunna bo där allihop. Billigt och bra. Marcus var inte lika taggad på det dock. Natten tillbringades i min lägenhet eftersom att killerna inte ville gasas ihjäl av färglukten. Och eftersom att alla var så fruktansvärt trötta började vi spåna på roliga dubbelnamn som man kan döpa sina barn till och det spårade totalt. Min dotter ska heta Mi-Raquel. (Tänker inte dra upp alla andra namn vi spånade fram, men kul hade vi i alla fall. På lördagen fortsatte målandet och jag tröttnade efter ungefär en halvtimme och tyckte att det var jättetråkigt, men det var bara att stå ut. På kvällen var vi ett gäng på fem stycken som åkte till Heron City för att gå på bio. Vi såg "The last song", den var helt okej men känns som en film som man hellre hyr eftersom att det är billigare. Inte så prisvärd i mitt tycke.
Idag har vi sovit länge och sen drog vi in till Haninge Centrum och kikade runt lite. Och nu har Jocke åkt tillbaka till Mora och Marcus är i Huddinge. Själv städar jag igen efter grabbarna. Förstår inte hur det kan bli så skitigt.

I morgon är det dags för praktik igen och jag känner mig riktigt taggad på det. Förutom att det är så långt att åka. Jag har vant mig vid att gå till skolan 5 minuter innan jag börjar. Nu måste jag ju gå upp tidigt. ;)


Hoppas att DU haft en bra helg =)


Jag: vill du ha en morot? Marcus: nej tack...

dsc00150 (MMS)

Jag: vill du ha en morot? Marcus: nej tack. Jocke: är du allergisk? Marcus: jag vet inte, i alla fall mot rårivna.


Praktik.

Efter att ha varit sängliggande med feber första delen av veckan åkte jag idag iväg till praktiken även fast jag fortfarande är lite febrig.
Succé. Jag längtar redan tills om två veckor då jag ska vara där i tre veckor. Först ska jag vara på Öppen psykvårdsmottagning i Bromma två veckor.

Idag på lunchen åkte jag iväg med Roffe, Kicki och Jocke till något lunchhak i Västra skogen. På väg därifrån gnällde jag lite på att bildörren var så seg att stänga.

Jag - ÅH, jag kommer ha träningsvärk i morgon av den här sketna dörren.
Roffe - Äh, ungdomen idag är så bortklemade. När jag var ung fick vi gå upp innan vi gått och lagt oss. Och vi bodde i ett hål i marken.
Kicki - Hade ni stampade jordgolv?
Roffe - Sån LYX ? Knappast.


Två veckor, then I´m back:D.


Motsatsen är bevisad!

Jag har alltid sagt att jag litar på människor tills motsatsen är bevisad. Och nu är den där motsatsen bevisad.
När jag kom tillbaka till Stockholm igår hade någon tagit mina cykelväskor. CYKELVÄSKOR? Vem sjutton snor sådana, som förövrigt inte är speciellt nya! Jaja, jag hoppas att djuret som tog dem får mycket nytta av dem!

Idag har jag varit och köpt en cykelkorg som man hänger på sidan och ett cykellås för att låsa fast den! Någon måtta får det vara!

Igår köpte jag biljetter till Betnérs show också. Jag och bror min ska gå den 11/5, det var min julklapp till honom så det var bara att punga ut ;).

Nu sitter jag och väntar på att det ska bli läggdags, är förkyld och är lite småfebrig så orken är slut för idag. Men jag har ändå hunnit med bra många saker så jag känner mig liiiite nöjd!


Har suttit i bilen sen 7 och är snart fram...

dsc00145 (MMS)

Har suttit i bilen sen 7 och är snart framme i Enköping där jag ska hjälpa bror och Hanna att flytta in:)