Helt ute och cyklar?!

I lördags berättade Fredrik för mig att det tydligen finns ett "lillkonsum" här i VH. Dem har tydligen öppet till 22 varje dag. (De andra stänger 20). Så jag funderar på om jag ska bege mig ut någon dag för att hitta det där lilla konsumet. Har fått en riktlinje, - du ska förbi Ribbyskolan.
Dock är jag lite nervös. För sist jag gav mig ut på upptäcksfärd var jag ute och cyklade i typ 2 timmar innan jag hittade tillbaka hem.

Idag har jag varit hemma. Fick feber i natt och har därmed ont i lederna idag. Tror också att det där borrade hålet i stortån inte riktigt läkt faktiskt. Det gör förbannat ont.

Nu ska jag kika lite på tv och plugga latin och sen blir det sängen, jajamensan.


Hej


En evig väntan.

Igår var jag på 6-års kalas hos min kusin Emil. Åkte hemifrån fem i ett och kom tillbaka tjugo över nio! ;) Sjukt trevlig dag med helt fantastisk mat och mycket trevligt sällskap med mycket skratt och mys. Kollade på Aristocats. Vilken underbar film det är egentligen.
-"Det är ett par skor med snörning, storlek 42 och en halv."
-"Vilken färg har dom?"
-"Bru... HUR SKA JAG VETA DET?"

och

-"Det är JAG som är boss, jag bestämmer när det är slut. NU är det slut!"

Fantastiskt.. Sen spelade jag och Adam ett spel med frågor.
Adam fick frågan:
- "Vad kallades vikingarnas båtar?"
- "Ubåtar!", gav Adam som svar.

Näe, garvade och pratade så mycket igår att jag fick ont i halsen.



Eftersom att mataffärerna var stängda (stänger kl 20.) när jag kom tillbaka till VH så gick jag till Ribby pub och pizzeria och åt en sallad eftersom att min kyl hemma var pretty tom. Kom hem därifrån efter tolv. Blev jättebra kompis med snubbarna som jobbar där. Fick en killes telefonnummer som jag raderade när han gick därifrån. Haha.
Kan visa en bild på hur seriöst de arbetar på RPP.
Alex och Fredrik

Nej nu måste jag gå och handla. Sen ska jag plugga.. SUCK.


glass?

Fick en kupong från en mataffär idag. På glass. Jag gillar ju inte glass. Eller jo. CHOKLADGLASS. När det är varmt. Inte i november och jag sitter inne under ett täcke och fryser som en lort.  TASKIG TAJMIING!

Idag missade jag tåget när jag skulle hem från praktikplatsen (som rockar). Så för att fördriva tiden tills nästa tåg gick jag till pressbyrån och ställde mig i kön. Varför? Jo för att tiden alltid går jättefort när man står i en kö och absolut inte får missa något annat. Så när jag stått i kö en stund var det dags att gå ner på perrongen igen. Sjukt bra!

Snart ska jag på bio och se "Luftslottet som sprängdes" med Karro, Kalle och troligen tre till eftersom att vi har bokat 6 biljetter. Hihi.


Livets gång.

sats -> fish -> diss -> flop


OBS!

Efter att Maltmobjörn klagat lite genom en kommentar. Så jag måste tillägga att Malte är och kommer alltid vara min bästa vän. Men han har fått lite konkurrens eftersom att han aldrig kommer och hälsar på mig ;)

HELG

Kompisarna i garaget:D


Världens största (?) pepparkakshus. På Centralen i fredags.



Nu gör dem reklam för Orsa Grönklitt på pendeltågen och tunnelbanorna. Inte lite man längtar hem då..


Spontan hemresa

Var just vad det blev i fredags. Blev bjuden på myskväll med tre trevliga människor. Så det bar av upp till Dalarna. Och hem. Hem till mor och far och min bästa kompis Ludde som blev så glad att han kissade på golvet när jag kom. Det är kärlek det =) I söndags var jag och mamma på julmarknad i Nusnäs. Fick inte riktigt in julkänslan dock eftersom att det regnade och var snålblåst. Runt fyra tiden kom Emil och hämtade mig och vi började färden tillbaka mot Sthlm. Trevlig resa med mycket prat. (Och lite sömn från min sida). Idag har jag varit hemma från praktiken. Så förbannat yr och mått illa. Men i morgon bär det iväg igen. "Äta bräckt skinka med ägg eller stekt änka med skägg".

Glömde en grej.

När jag berättade om min helt fantastiska praktikplats glömde jag säga att dom även fixat så att jag i morgon får ta min andra vaccinspruta och slippa stå i kö på Akka vårdcentral här i VH:)


Tror att det blir en tidig kväll ikväll igen. Är galet trött.


Nu skulle man haft en liten Ludde Lump här för att mysa med.


Dagens citat

"När man ser Persbrandt så pirrar det till i både sinne och kropp. Man känner att man lever liksom".

/ Kvinnlig kollega på praktikplatsen ;)

Jahaja.

Jag skulle köra ett lugnt pass på gymmet (cirkelträning) eftersom att det är skitväder ute (stormigt monsunregn) och mina leder brukar fucka upp då. Men rummet var upptaget och träningen fullbokad så det blev vikter istället. Vilket jag egentligen inte ska börja med förrän om en och en halv vecka. Sååååå jag misstänker en sjuk träningsvärk lite här och var i morgon. PUCKAT.

Praktik.

Idag gick larmet på min praktikplats. Jag kikar ut genom min dörr för att se om det är på riktigt. Men alla sitter kvar inne i sina rum så jag går och sätter mig igen. Efter 5 minuter kommer Roffe (vet inte riktigt vad han har för funktion) och frågar varför alla sitter kvar?
Det var tydligen en övning. Seriös övning där. =)
För övrigt så trivs jag jättebra på praktikplatsen. Roligt folk jag får jobba med och det märks att de haft praktikanter tidigare för de litar på mig och ger mig bra uppgifter och jag får göra i stort sett samma saker som dem även fast det är min första praktik!

Imorgon ska jag ta med min kamera. Har hittat massa roliga saker att ta kort på. =)

Nu ska jag strax iväg till gymmet och fördriva tiden lite. Skönt att inte ha något plugg men kvällarna blir ganska långa tyvärr. Så. Ut i monsunregnet om en stund alltså. HURRA.

Jag har tänkt...

igen. Jag vet. Blivit lite för mycket av tänkande på sista tiden.

Men i alla fall. När jag ska åka till min praktikplats på S:t Görans sjukhus måste jag gå ner till nedersta plattformen på Centralen. Där man åker mot Akalla/Hjulsta och Kungsträdgården. På vägen ner dit i djupaste underjorden finns det ett rullgångband i en lång gång. Det går jättefort när man går på den. Fattar ni hur skönt det skulle vara att ha ett sånt vart man än gick.

Borde man kontakta Reinfeldt tro? Värt att fundera på.


God Natt.

Dagens citat

Första dagen på LIA:n idag. (Lärande i Arbete). Schyssta kollegor.

"All förändring är av ondo. Det börjar med att man föds."

Hihi.

Här sitter jag..

på tåget och fryser. Har på mig jacka, mössa och halsduk. Och byxor och sånt förstås. Har nyss druckit lite te för att se om jag blir varmare. En filt skulle man haft. Men det verkar bara vara jag som fryser för alla andra har tagit av sig jackorna. Hm. Mysko det där.

Haft en helt sjukt skön helg hemma i Mora och mysit med LuddeLump. Helt fantastiskt vad den killen kan bitas. Helst i hälsenorna. ;)


En vän till familjen gick bort i helgen. Vila i frid Herman.


.



Hej mitt vinterland, nu är jag här.

Jag har tänkt...

Alltså. Jag är HELT säker på att Eddie kommer att vinna idol.

 

Hur jag vet det?

 

För att jag inte tycker att han är bra såklart.

 

 

Hemma i Mora nu och helt förälskade i Ludde Lump. =)


Jag har tänkt...

För ett par år sedan sa en god vän till mig att i Sthlm där blundar folk på pendeltågen och tunnelbanorna för att de inte orkar se allt folk för att de är så mätta på intryck.

BULLSHIT säger jag. Folk blundar för att de somnar och är skittrötta efter jobbet! Så det så. Jag somnar nästan alltid på pendeltåget. Eller inte till eller från skolan eftersom att det bara är fem minuter. Men annars nickar jag minsann nästan alltid till.

I morgon åker jag hem till Mora. Ska bli skönt att träffa familjen. Och vänner. Om någon har lust att ses vill säga.
Men framförallt att träffa LUDDE :D

 


Minsann

Har varit på intro på gymet ikväll. Efter det körde jag ett pass med cirkelträning. Värmde upp genom att cykla. Och det var lätt att trampa på. Eftersom att det var inbyggd tv i cykeln. Synd att dom inte hade femman bara. Då hade jag kunnat cykla en hel timme under Desperate houswifes. ;)

Instruktören sa att man kunde bli yr eller må illa efter cirkelträningen. Och det gör jag. Shit. Jag som tyckte att jag andades så bra eftersom att han påpekade det innan. Men tydligen inte.
Jag tror att jag kommer ha galen träningsvärk i vänster vad eftersom att det är första gången jag stenhårdtränar det benet sen operationen i juni. (Jag vet jag är en lat biatch.)

Nu ska jag strax hupp in i duschen sen äre sängdags. Imorgon blir det utflykt. Och en date med Fru Björk som kommit till Sthlm ända från Kalix. ♥

Fotbollsgalan

Här sitter man och grinar och är rörd över personer man inte vet vilka dom är. Jag och alla coola, kända fotbollskillar.


Fjant

!



Grattis på födelsedagen Mattias. Du är saknad. Vila i frid och vaka över din familj och dina vänner. ♥

Äckapecka..

Huvva. Har varit i Uppsala över natten och varit monstervakt åt Wille och Hanna.
På tåget hem sitter det en kille snett framför mig. Och han sitter och gräver i näsan i stort sett hela resan. Beskådar sina fynd och kletar sen av dom på armstödet. Och nej, han var inte 5 år. Snarare 25 år!! Höll på att spy. Sen när han väl hade lagt av med snorkråksletandet började han tugga på naglarna. Så jag gick fram och gav honom ett paket näsdukar och en nagelfil.





















Okej. Nej det gjorde jag inte. Men jag ville.


Jag har tänkt...

...på en grej. Hoppas att någon klyftig kan förklara. På pendeltågen i Sthlm så sitter tågförarna typ aldrig längst fram i tåget. Utan ofta i mitten eller längst bak. Varför då? Hur ser dom vart dom kör? Tänk om någon hoppar ut framför tåget? Hur ska dom hinna reagera?
Bara en tanke.


En annan tanke är: Hur kan Bambam snarka så frenetiskt. Får ångest över att jag ska försöka somna bredvid den där i natt. :/

Citat

"När man åker vasaloppet med såna där skidor eller vad det heter, då blir man typ 3 mm kortare. Eller nåt." / Henke

Stockholm alltså..

Snöblandat regn igår har resulterat i:

1. Ingen snö överhuvudtaget.
2. Väldigt blött överallt.
3. ALLA i området där jag bor är ute och vinterrustar trädgården.

Var ute och gick en promenad och konstaterade att alla pensionärer är ute i friska luften och beskär träd, klipper ner buskar, krattar gräsmattan och visslar. (Ja det var en gubbe som visslade så förfärligt. Kul att han har en bra dag.)

Har även sett grannen till höger för första gången idag sen jag flyttade hit. Pratade t.o.m. ett par ord.

Nu känns det som att det är dags för en powernap. Och ikväll blire kyrken och i morgon Uppsala. Väntar bara på att bror ska ringa. (Ta det som en pik Wille!)

Fantastiskt

Helt underbart vad det här vädret gör med kroppen. Hoppade över arbetsintervjun eftersom att jag inte kan gå. Hela vänsterfoten är kaputt. Skoj värre. Men men. Väldigt mysigt att sitta inne i mörkret och höra regnet slå mot rutan. Det enda som fattas är en braskamin. Kanske tar en tur till solariet:p

Haha

Jaha

Här gnäller man på det snöblandade regnet och vill ha antingen det ena eller andra.
Kanske skulle ha preciserat mig och sagt att det inte var regnet jag ville ha. Vill visserligen inte ha snö heller. Men det här vädret alltså, deppad blir man. Eller nja, mer sugen att sitta hemma och kolla film och inte gå på den där arbetsintervjun klockan 18. Well. Är väl lika bra att ta sig i kragen.

 

Läste nyss i min bok om sockerglaserade popcorn. Fattar ni vad äckligt? Kan man inte bara äta vanligt godis då?
(rysningar längs hela ryggen).


Hejminer


Skit..

Skitväder. Snöblandat regn. Kan det inte bara vara antingen eller? Kul att läsa i Metro om vinterkaoset i morgon.

Snöstorm

Snöstorm i Stockholm, ja det är snöstorm i stockholm. Snöstorm i stoooockhoolm ja det är snöstorm i stockholm.

 

 

 

Eller. Det snöar och blåser. Är det inte snöstorm då?


Tack

Tack Älvdalens vårdcentral. Så förbannat mycket tack.

Min praktikplats drog sig ur och nu står jag utan plats. Jag ville hem till Mora men blir tyvärr kvar i det sketna sthlm.. Bajs

jamenvisst

Hade latinprov idag. Det gick nog ganska bra. Fick se förra veckans provresultat också. VG.. I like. =)


Tåg

Någon klagade på att jag uppdaterade dåligt och jag sa att jag inte hade något att skriva om. Så någon gav mig ämnet "tåg".

Och då tänkte jag bara säga att jag hatar SL:s tåg. Varför då?
JO
1. Det är alltid svinkallt på pendeltågen.
2. Det är väldigt ofta "dörrfel".

Och en till sak jag hatar med tåg är alla människor på tågen. I alla fall dom som inte verkar ha råd att köpa hörlurar till sina mobiltelefoner och därmed spelar musiken genom högtalarna så att hela Stockholm hör.
Jag hatar även att åka med sl på helger. Inte p.g.a. själva sl. Utan p.g.a. alla fulla människor som inte kan bete sig när dom druckit en halv folköl.

Well. Ett inlägg om ingenting. Egentligen. Snacka om att jag lever upp till bloggnamnet. Tack någon.

Sååå

Nu har bitterheten gått över. HURRA. Told you so. .Okej jag missade klockslaget. .Men men. Tar på mig den.

Hej